„Се додека работниците работат премногу за премала плата и не се насочиме кон унапредување на работните процеси, ќе губиме работна сила“

Се повеќе излегува на виделина она што нашата редакција го пишува месеци наназад – дека поголемиот дел од младите луѓе

Прочитај повеќе

Најгорливите проблеми на работниците излегоа на површина, но ние некако не ги гледаме… се‘ уште (АУДИО-КОЛУМНА)

Автор: Бобан Илијевски Нова аудио-колумна на Бобан Илијевски на тема „Напредокот на процесите во областа на работните односи“. Транскрипт од

Прочитај повеќе

Овие два дена од неделата сега се најмалку важни: Како да знаете кога треба да бидете на работа?

Четврток би можел да биде новиот понеделник, кога е во прашање осмислување на стратегијата во текот на кои денови најмногу

Прочитај повеќе