ИДУЕП дебата: Се подготвува законска можност за работа од далечина, државата мора да ги вклучи младите и да креира мерки кои ќе ги мотивираат да останат во земјата

Младите луѓе сакаат флексибилно работно време, работа од далечина и услови за квалитетен живот по нивна мерка, а државата треба

Прочитај повеќе

Младите бараат флексибилно работно време, можност за онлајн работа и повисоки плати

Поддршка од државата за обуки и развој на вештини на младите, развој на образовен систем кој ќе продуцира кадри според

Прочитај повеќе

Пивара Скопје воведува флексибилно работно време и хибриден модел на работа на долг рок

Пивара Скопје е компанија со 100 годишна традиција и историја, но истовремено е компанија која е лидер во иновациите и

Прочитај повеќе

Бреинстер одблизу: Како е да се работи во македонска компанија со светски стандарди?

Бреинстер е брзорастечка компанија која што за само 6 години од своето постоење направи целосна трансформација во доменот на неформалното

Прочитај повеќе