Ендемската преспанска пастрмка ќе биде заштитена од БФСД

Балканската фондација за одржлив развој (БФСД) доби грант за поддршка на активностите за заштита на ендемската преспанска пастрмка, која се

Прочитај повеќе

Распишан конкурсот за наградата „Роман на годината“

Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ го распиша годинашниот конкурс за наградата „Роман на годината“. Конкурсот

Прочитај повеќе

Фондацијата на Џон Бон Јови гради 77 домови за ветерани бездомници

Легендарниот Џон Бон Џови, познат по фантастичното пеење и неговата рок група, исто така е филантроп. Беа донирани половина милион

Прочитај повеќе

Има тренд на намалување на средствата за образование и наука, сметаат до Независниот академски синдикат

Средствата што се одвојуваат од државниот буџет за образование се ниски и во последните девет години се забележува тренд на

Прочитај повеќе