Фондот за здравствено осигурување вработува 34 службеници

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15,

Прочитај повеќе

Во пракса, работиме најмногу часови во регионот и Европа, а земаме најмали плати

Бобан Илијевски Еден работник во Македонија којшто е ангажиран на полно работно време, во просек работи над 40 часа, неделно.

Прочитај повеќе

САМО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО БАРА 80 ВРАБОТУВАЊА

Повеќе од 80 луѓе сака да прими на работа Фондот за здравствено осигурување на земјава. Само во еден ден распишани

Прочитај повеќе

Користење на лекови кои паѓаат на товар на Фондот врз основа на електронски рецепт според новите законски измени (на Законот за здравствена заштита)

Користење на лекови кои паѓаат на товар на Фондот врз основа на електронски рецепт според новите законски измени (на Законот

Прочитај повеќе

Министерката Шахпаска оствари средба со директорката на Фондот за ПИОМ Јовановска: Стабилен пензиски систем е приоритет за Владата

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше средба со в.д. директорката на Фондот за пензиско и инвалидско

Прочитај повеќе

Битиќи: Македонија ќе стане регионален старт ап центар каде младите лица ќе може да ги реализираат своите бизнис идеи

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир

Прочитај повеќе

ММФ и Владата со различни прогнози: Пад на економијата од 5,4 или 4.4 отсто?

Меѓународниот монетарен фонд ја ревидираше прогнозата за падот на глобалната економија за 2020 година како резултат на последиците од пандемијата

Прочитај повеќе

ФИТР: 2,35 милиони евра за поддршка на 84 микро и мали стартап компании

Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, министерот

Прочитај повеќе

МАПАС: Работниците со бенифициран стаж до 30 септември да изберат дали остануваат во задолжителен пензиски фонд

Членовите на задолжителните капитално финасирани пензиски фондови кои имаат бенифициран стаж најдоцна до 30 септември треба да изберат дали ќе

Прочитај повеќе