archiveФонд

ЕкономијаМакедонија

ММФ предвидува пад од четири проценти на македонската економија

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава предвидува 4 проценти пад на македонската економија. Според ММФ клучно за оваа состојба е пандемијата на...
ЕкономијаМакедонија

НБ: Извештај на ММФ – Зачувувањето на финансиската стабилност останува приоритет, банкарскиот систем е стабилен

Народната банка во соопштение во врска со објавениот извештај на Меѓународниот монетарен фонд наведува во однос на монетарната политика, констатирано...
ЕкономијаМакедонија

Владата ќе се задолжи кај ММФ, парите ќе се искористат за мерките за здравствена и макроекономска стабилизација

На вчерашната  седница на Владата е донесена Уредба со законска сила за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународниот монетарен...
ЕкономијаМакедонија

Одлука на ММФ: Нашата земја доби финансиска поддршка од околу 176 милиони евра

Меѓународниот монетарен фонд(ММФ) одобри финансиска поддршка за нашата земја, преку Инструментот за брзо финансирање, во износ од околу 176милиони евра. Преку овој инструмент се овозможува исклучително брз и...
ЕкономијаСветСветот на работникотСиндикат

„Нетфликс“ ќе издвои 100 милиони долари за филмските и драмските работници погодени од корона вирусот

Нетфликс креираше фонд од 100 милиони долари за да ги поддржи креативните работници во Холивуд, чии работни места биле погодени...
1 2 3 4 6
Page 2 of 6