Форд укинува 3.200 работни места во Европа – дел од работата ќе префрли во САД (Видео)

Форд планира да укине 3.200 работни места низ Европа и да префрли дел од развојот на производи во Соединетите Држави,

Прочитај повеќе

Форд се подготвува да отпушти 8.000 работници

Американскиот автомобилски гигант Форд Мотор се подготвува да укине до 8.000 работни места во наредните недели за да го финансира

Прочитај повеќе

Нов изум на „Форд“ за борба против корона вирусот

Фабриката за автомобили „Форд“ осмислила „паметни ракавици“ кои би ги предупредувале работниците секогаш кога ќе се најдат на оддалеченост помала

Прочитај повеќе