ИНТЕРВЈУ| Ристовски: Посебен акцент кај нестандардните форми на вработување треба да се стави на заштитата на работниците и социјалното осигурување

Новите технологии наметнаа нови професии, а со тоа се појави и потребата од нови форми на вработување и нивно регулирање.

Прочитај повеќе

Тренчевска: Новите форми на договори за вработување се неизбежност

Во услови на висок технолошки развој неизбежна е појавата на променливост на труд, што води кон воспоставување нови форми на

Прочитај повеќе

Конференција „Нови форми на вработување на променливиот пазар на трудот“

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска ќе ја отвори конференцијата насловена „Нови форми на вработување на променливиот

Прочитај повеќе

Мерката 14.500 денари ги задржа работниците, но дел не добија плати, парите завршија кај работодавачите, ќе следат санкции

Да се поддржат фирмите и да не се отпуштат работниците, со ваква цел беше воведена мерката за плата од 14.500

Прочитај повеќе

Експертска сесија во рамките на проектот Модели на инклузивен менаџмент

На 26.06.2019 во Дрезден, Германија се одржа работна експертска сесија во рамките на проектот Модели на инклузивен менаџмент во хемиската

Прочитај повеќе