Според владата фотонапонските електрани во Осломеј и РЕК Битола ќе придонесат и за нови вработувања

Владата на синоќешната седница го утврди и текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот

Прочитај повеќе