- Advertisement -

archiveФранција

НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Во Франција повик за нов масовен штрајк во училиштата

Осум француски синдикати на просветните работници, после минатонеделната голема мобилизација, повикале на нови штрајкови сметајќи дека е недоволна ветената помош...
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Стотици недокументирани работници излегле на штрајк во Франција за да ги побараат своите права

Стотици недокументирани работници во регионот на Париз од денеска се во штрајк, барајќи да им се легализира нивниот работен статус....
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Во Франција конечно стапува на сила реформата за осигурување од невработеност во Франција

Уредбата со која се заострува пресметката на надоместокот за невработеност вчера беше објавена во францускиот Службен весник, додека синдикатите сметаат...
1 2 3 4
Page 1 of 4