ИНТЕРВЈУ| Ристовски: Посебен акцент кај нестандардните форми на вработување треба да се стави на заштитата на работниците и социјалното осигурување

Новите технологии наметнаа нови професии, а со тоа се појави и потребата од нови форми на вработување и нивно регулирање.

Прочитај повеќе

Ќе се одржи првата конференција за фриленсери во Македонија

Во Скопје денеска ќе се одржи првата македонска конференција за „фриленсери“. Целта на “1st Freelance Conference” е да го поддржи

Прочитај повеќе

Европска директива за заштита на фриленсерите

Европската Конфедерација на синдикати (ЕТУК) ја поддржала предлог директивата на Европската комисија која треба да обезбеди почитување на работничките и

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Еве што ви е потребно за да станете ФРИЛЕНСЕР

Бобан Илијевски Еден од начините за да работите флексибилно е да бидете фриленсер. Како што веќе претходно напоменавме, постојат голем

Прочитај повеќе

Како да им се овозможи пристап до пензиско и здравствено осигурување на овие работници?

Бобан Илијевски Голем број од луѓето, особено младите се повеќе се насочуваат кон тоа да работат како фриленсери и хонорарци

Прочитај повеќе

Сакаш да направиш повеќе пари – размислувај „надвор од кутијата“

Пишува: Бобан Илијевски Кога на некој ќе му кажеш дека има шанси да успее да изгради кариера во Македонија, тој

Прочитај повеќе

Додека трае пандемијата колкави се шансите да најдеме ангажман и да работиме од дома?

Додека трае пандемијата на коронавирусот, а луѓето треба да избегнуваат социјални контакти, во земјава нема голем избор на работни места

Прочитај повеќе

Koлку заработуваат добрите фриленсери?

Добрите фриленсери, посебно програмерите месечно можат да заработат и по неколку илјади евра. Но, за да стигнат до оваа заработка

Прочитај повеќе

Фактор: Дали фриленсерите се отпорни на корона кризата?

Во време на пандемија дел од фриленсерите беа погодени од корона кризата, но некои профитираа од  оваа состојба. Зоран Кочоски

Прочитај повеќе