КСС и САДУ предупредуваат на класична предизборна измама во администрацијата

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС во чии рамки фукнционира и Синдикатот на администрација и државна управа –

Прочитај повеќе

МИОА: Анкетен лист за спроведување на функционална анализа

На последната седница на Владата на Република Северна Македонија, беше усвоена информацијата на Министерството за информатичко општество и администрација за

Прочитај повеќе

Анализа за тоа кој ќе оди во приватниот сектор ќе направат самите институции

На вчерашната Владина седница, Министерството за информатичко општество ги задолжи органите на државната управа и им укажа на институциите кои

Прочитај повеќе