Минимална плата за сите функционери и назначени во јавниот сектор за април и мај

Владата ја донесе Уредбата за определување минимална плата од 14.500 денари за април и за мај за сите министри, пратеници,

Прочитај повеќе

„Понеделнички кафе муабет“ – Нова епизода

Нова епизода од понеделнички кафе муабет во МЗЗПР Дали претседателот на државата, министрите, функционерите кои граѓаните им ја имаат доверено

Прочитај повеќе

ЈА: Интервју со првиот Административец од научната фела Професор д-р Борче Давитковски

Доколку сакате да дознаете за која реформа треба да се воведе во Јавната администрација односно во која насока треба да

Прочитај повеќе