Синдикална активистка била убиена откако разоткрила кражба на плутониум наменет за атомска бомба

Карен Силквуд е синдикална активистка која загинала во сомнителна сообраќајна несреќа, а многумина се сомневаат дека нејзината смрт е поврзана

Прочитај повеќе