Прва особа излечена од ХИВ само со лекови, без трансплантација на матични клетки.

34-ри годишниот маж од Бразил е највероватно првата особа излечена од ХИВ кој е третиран само со интезивни експериментални терапии

Прочитај повеќе

Инспирирана од Мајка Тереза спасила повеќе од 18.000 девојчиња од проституција

Инспирирана од Мајка Тереза, Анурада Коирала отсекогаш знаела дека е предодредена да им служи на луѓето. Затоа и станала учителка,

Прочитај повеќе