Во ХЕ „Шпилје” лани произведени 205 милиони киловат часови електрична енергија

Во Хидроелектраната „Шпилје” кај Дебар, која е дел од хидроенергетскиот систем (ХЕС) „Црн Дрим” минатата година прозведени се над 204,9

Прочитај повеќе