Бизнис мали хидроцентрали: Анѓушев лани произвел струја за 3,8 милиони евра, Мицкоски за 300.000 евра, но фирмите им се во загуба!

Во Македонија има 96 мали хидроцентрали. Тие минатата година произвеле 979.254 kwh електрична енергија која ја откупува ЕСМ по гарантирана

Прочитај повеќе