Денот кога атомската бомба уништи еден град: 75 години од бомбардирањето на Хирошима

Првиот напад на атомска бомба во историјата уби 140.000 луѓе Големото ѕвонче заѕвони во четвртокот наутро во Хирошима на 75-годишнината

Прочитај повеќе