Холандија: Штрајк на 1.300 вработени во железницата

Дел од вработените во железницата на истокот и северот на Холандија денеска штрајкуваат, а околу 1.300 лица учествуваат во прекинот

Прочитај повеќе

Голема холандска компанија ОД ЈАНУАРИ КЛУЧ НА ВРАТА – Не се издржуваат ТРОШОЦИТЕ

ХАК, главниот продавач на конзервирана храна како грашок, грав и сос од јаболка во Холандија, привремено ќе го запре производството

Прочитај повеќе

Штрајк на вработени во холандските железници, бараат повисоки плати

Вработени во холандските железници денеска штрајкуваат во западниот, најнаселениот дел на земјата и бараат повисоки плати поради високата инфлација. Железничкиот

Прочитај повеќе

Повеќе од 11.000 фарми во Холандија ќе згаснат, фармерите цел месец протестираат против владиниот план за намалување на емисиите на азот

Протестите на земјоделците во Холандија не се завршени, а проблемите поради кои ги започнаа се уште се актуелни. Во знак

Прочитај повеќе

Бунт на фармерите во Холандија: Не ги даваме земјата и добитокот

Земјоделците во Холандија покренаа бунт поради плановите на владата за намалување на емисиите на азот. Сточарите во ова гледаат ултиматум:

Прочитај повеќе

Вработените во Холандија ќе имаат законско право да работат од дома

Работата од дома веројатно ќе стане легално право за сите вработени во Холандија. Долниот дом на холандскиот парламент одобрил легислатива

Прочитај повеќе

Годинава во Охрид се очекуваат 7.000 гости од Холандија, а за прв пат најавени се и 2.000 туристи од Велика Британија

Првата група од 155 туристи од Холандија, денеска пристигна на Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“. Гостите од Холандија кои слетаа

Прочитај повеќе

Судот одлучил: Вработени, а не приватници

Возачите кои работат за Убер се вработени, а не приватни возачи, па имаат право на поголеми работнички бенефити согласно законите

Прочитај повеќе

Холандија следната недела започнува со вакцинација на здравствените работници

Владата на Холандија попушти под притисок на јавноста и најави дека следната недела ќе започне со вакцинирање на здравствените работници.

Прочитај повеќе

ССК: Недела на интегритет 2020 со приоритет справување со корупцијата

За прв пат во нашата земја на високо ниво се одбележа Неделата на интегритет и антикорупција 2020, во организација на

Прочитај повеќе