Од 1 јануари хонорарците во Србија ќе имаат право на стаж, но не и на боледување

Во Собранието на Србија во моментов се чека усвојување на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за данок на

Прочитај повеќе

Јовановиќ за РСЕ: Оданочувањето на хонорарците е тешка катастрофа

Такво нешто сакаше да направи и Груевски, односно Ставрески во 2014 и тогаш сегашната влада протестираше против тоа и сега

Прочитај повеќе