ХОТАМ: Исполнетоста на хотелските капацитети во само еден месец нема да не извади од кризата

Хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера се исполнети повеќе од половина. Максимална исполнетост од 80 – 90 проценти хотелиерите очекуваат околу

Прочитај повеќе

Хотелиерите незадоволни, бараат од Владата двојно да го зголеми бројот на ваучери за туризам

Хотелиерите на нозе, бараат од Владата да ја преиспита одлуката и двојно да го зголеми бројот на ваучери за туризам

Прочитај повеќе

Хотелиерите незадоволни од државните 1.250 ваучери: „Тоа се 250.000 евра, тоа е ништо!“

Бројката од 1.250 ваучери за туризам кои државата ова лето планира да ги подели на семејства со ниски примања до

Прочитај повеќе

Хотелиерите најавуваат попусти на аранжманите за српските туристи

Хотелиерите долж охридско – струшката ривиера за оваа туристичка сезона најавуваат попусти на аранжманите за српските туристи. Цените на туристичките

Прочитај повеќе

ХОТАМ: Сега сме ранети и ни треба помош, кога ќе закрепнеме ќе и вратиме на државата

Затворањето на угостителските објекти и целосната забрана за прием на гости и посетители, кои не се сместени во хотелите, согласно

Прочитај повеќе

Хотелиерите бараат што поскоро да започне вакцинацијата

За успешна туристичка сезона, потребна е брза имунизација и подготовка на план за безбедност, што ќе им биде претставен на

Прочитај повеќе

Хотелиерите првите странски гости ги очекуваат во мај

Реализирање на договорите со странските туроператори стопирани во март минатата година и сезона која ќе значи враќање во нормала од

Прочитај повеќе

Хотелиерите ги вратиле работниците за да земат државна помош бидејќи работат со загуби

Половина од хотелите на охридско-струшкото крајбрежје ставија клуч на врата, а останатите работат со речиси празни капацитети. Мерките од четвртиот

Прочитај повеќе