4 професии во кои можете да најдете работа уште „утре“: Пазарот на труд никогаш не делувал толку празен

Во последно време сведоци сме на општата побрувачка на работна сила, во разни сфери, но се издвојуваа четири занимања за

Прочитај повеќе

Finance Think: Транспортот, хотелиерството и услугите со храна, изгубиле 9 500 работни места

БДП се намали за -1.9% на годишна основа во првиот квартал од 2021, вели анализата на Finance Think објавена денес.

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) Кога ние ќе побараме сезонски работници, сите сакаат работа за преку цела година

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Хотелската асоцијација на Македонија – ХОТАМ Крсте Блажевски, во кое тој зборува

Прочитај повеќе

(Видео) Собрание на ССКО: Едногласно реизбран досегашниот Претседател, Зоран Антовски

На денешното 3-то Собрание на Синдикатот на станбено – деловни, комуналните, водостопански, локалносамоуправни, хотелиерство, угостителство и радиодифузни организации на РМ

Прочитај повеќе