КСС: Правото на годишен одмор најчесто се прекршува овој период во јавниот сектор

Пандемијата предизвикана од Ковид – 19 ги погоди и вработените во јавниот сектор, па поради тоа и Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

Како се одразува одливот на работници врз пазарот на трудот во Македонија?

Бобан Илијевски Со стапувањето на сила на Законот за доселување на стручни кадри од држави кои не се членки на

Прочитај повеќе