Николовски: По 15 години нова, храбра реформа за поголемо домашно производство на храна

По 15 години во земјава се спроведува нова, храбра, искоординирана реформа што ќе го зголеми домашното производство на храна, рече

Прочитај повеќе

Храната не поевтинува само во Македонија, кој се богати врз грбот на народот?!

Трендот на поевтинувањето на храната, што се забележува на светките берзи во последните месеци од минатата година, сѐ уште нема

Прочитај повеќе

ПОТРЕБНИ СЕ СИСТЕМСКИ РЕШЕНИЈА КАКО ОДГОВОР НА ГЛОБАЛНАТА КРИЗА СО ХРАНА И ЕНЕРГИЈА

На конференцијата со наслов „Поглед подалеку“, што се одржа денеска во Скопје во организација на Обединетите нации, претставници на повеќе

Прочитај повеќе

„Сметки или храна“ – Луѓето ставени во незгодна ситуација да избираат што поправо да платат/купат

Автор: Бобан Илијевски Во 2021 година минималната плата беше политички зголемена од страна на Владата од 15,194 на 18,000 денари.

Прочитај повеќе

Работник на ресторан за брза храна откри „измама“: “Еве зошто во пијалоците секогаш ставаме многу мраз“

Речиси во сите ресторани за брза храна пијалоците се служат со многу мраз и тоа во неколку категории – мали,

Прочитај повеќе

Стојаноска: Покачување плата во услови кога инфлацијата кај храната е 30 отсто е неопходност, а не расипништво

„Продолжува расправата по амандманите на Комисијата за финансирање и буџет, а СДСМ и понатаму ги одбива предлозите на ВМРО-ДПМНЕ и

Прочитај повеќе

Бектеши: Реално е да се намалат цените на храната за 10 проценти

Досега за субвенционирана цена на електрична енергија од 80 евра се пријавиле 233 производители на храна, кој досега се снабдуваа

Прочитај повеќе

Светските цени на храната стабилни, порастот на житото компензиран од падот на другите производи

Светските цени на храната останаа главно стабилни во октомври, при што порастот на цените на житото беше повеќе од компензиран

Прочитај повеќе