Први за вакцинирање ќе бидат здравствените работници и хронично болните

Кога ќе пристигнат ваквините тие ќе бидат распоредени по протоколот,изјави во вечерашното гостување во „Само вистината“ премиерот Зоран Заев. Очекувам

Прочитај повеќе

Хронично болните со петиција ќе бараат од Владата да не ги враќа на работа

Хронично болните пациенти со петиција ќе се обидат да ја предомислат владата во намерата да ги врати на работа, откако

Прочитај повеќе

Враќање на работа на хронично болните, предлог на Комисијата за заразни болести

Враќање на работа на хронично болните лица, освен за оние кои имаат извештај од специјалист за егзацербација на болеста, предложи

Прочитај повеќе