Јавен повик за нова кредитна линија за компании погодени од енергетската и ценовната криза

Компаниите ќе можат да аплицираат во рок 15 дена за кредитната линија Микро, мали и средни компании, трговци поединци и

Прочитај повеќе

Бесими: Oбезбедени 61 милион евра за справување со енергетската и ценовната криза

Со заштеди во Буџетот и прераспределби помеѓу буџетските корисници обезбедивме дополнителни 3,75 милијарди денари (61 милион евра) за да се

Прочитај повеќе

Бесими: Издвоивме најмногу средства за мерки како процент од БДП во регионот, во борбата со енергетската и ценовната криза

Од почетокот на енергетската и ценовната криза, Владата имаше најсилен фискален одговор во регионот, дури за неколку пати посилен во

Прочитај повеќе