Ковачевски: Со навремени антикризни мерки спречуваме поголеми ценовни шокови

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски во делот на дебатата на сесијата „65 години после Римскиот договор:

Прочитај повеќе

Бектеши: Носиме мерки за да нема ценовни шокови со електричната енергија следната година

Ги правиме сите подготовки за зголемување на домашното производство на електрична енергија за да не се случат ценовни шокови со

Прочитај повеќе

НЕ СЕ ОЧЕКУВААТ ЦЕНОВНИ ШОКОВИ, СЕ СЛЕДАТ СВЕТСКИТЕ ЕКОНОМСКИ ДВИЖЕЊА И НАВРЕМЕНО СЕ РЕАГИРА

Вчеравечер во Владата на Република Северна Македонија на барање на Стопанската Комора на Северна Македонија се оствари средба со Заменикот

Прочитај повеќе