Од коронавирус, почина Елизабета Јанкова, здравствен работник во Центарот за јавно здравје Битола

Уште едно медицинско лице денеска го загуби животот од компликации од Ковид-19. На 57 годишна возраст почона Елизабета Јанкова, здравствен

Прочитај повеќе

59 годишен градежен работник од Кавадарци нов случај на коронавирус во овој град

Педесет и деветгодишен градежен работник е новиот позитивен на Ковид-19 во Кавадарци, за МИА потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог

Прочитај повеќе

ЦЈЗ ШТИП: Повеќе од 50 позитивни од пет конфекции, тешко ситуацијата да се стави под контрола

Повеќе од 50 вработени во пет штипски конфекции се позитивни на корона вирусот. Постои нова опасност Ковид-19 да се рашири

Прочитај повеќе

Епидемиолозите од АРМ и официјално влегуваат да помагаат во епидемиолошките анкети под водство на Центарот за јавно здравје 

Двајца епидемиолози од Воено-медицинскиот центар во АРМ, на барање на Центарот за јавно здравје, од утре се приклучуваат на тимот

Прочитај повеќе

Во Штип и Карбинци 14 новозаразени, меѓу кои и две деца

По масовното тестирање на текстилните работнички од конфекцијата, но и на работничките од други конфекции кои се превезувале во истите

Прочитај повеќе