АПСУРДИТЕ ВО СЛУЧАЈОТ „ТАРГЕТ ГРУП“: Кога владиниот бизнис-регистар дестимулира бизнис

Фирма и плаќа на државна институција за услуга по тарифник, но институцијата одбива да ја даде услугата ако не се

Прочитај повеќе

Речиси 7.000 компании ставиле клуч на врата во 2021 година

Речиси 7.000 компании ставиле клуч на врата минатата година, или скоро 700 повеќе во однос на 2020-та.  Податоците од Централниот

Прочитај повеќе

Продолжен рокот за доставување годишни сметки до Централниот регистар до 25 март

Централиот регистар го продолжи рокот за достаување годишна сметка  до 25 март 2021 година. Согласно барањата пристигнати до Централнците за

Прочитај повеќе

Централен регистар: Бројот на згаснати и новоосновани фирми во 2020 е во рамки на просекот

Во врска со вчерашната изјава на претседателот на Комората на Северозападна Македонија дека над 4000 компании се згаснати во првите

Прочитај повеќе