Од 29-ти април фирмите од сите дејности ќе може да аплицираат за бескаматни кредити од новата кредитна линија од 8 милиони евра

Од среда, 29-ти април микро, малите и средни компании од сите дејности, погодени од КОВИД-19 кризата, ќе можат да аплицираат

Прочитај повеќе

Централен Регистар: Прием на годишни смeтки и финaнсиски извeштаи до кpајот на февруари

Централниот регистар инфоpмира дека на 27, 28 и 29 февруари и на 16 март годинава ќе врши прием на годишни

Прочитај повеќе

Ангеловска: На новата е-платформа на Централен регистар ќе има и доброволна регистрација за ДДВ-обврзник

Од годинава, со нова електронска платформа при регистрирање на фирма во Централниот регистар, ќе може да се изврши и доброволна

Прочитај повеќе

Централен регистар одбележува 18 години постоење

Централниот регистар денеска одбележува 18 години од работењето.  На одбележувањето на годишнината, според најавите од институцијата, покрај директорката Марија Бошковска

Прочитај повеќе