Градските власти се спротивставија: „Спречете го преместувањето на Горење“

Градоначалникот на Велење, Бојан Контиќ го повикал словенечкиот Премиер Марјан Шарец да ја спречи централизацијата на земјата. Контиќ од Шарец

Прочитај повеќе