archiveцентри

ПравдаСветот на работникот

Мизрахи: Ќе направам се што е во моја моќ за вработените во социјалните центри добијат подобри услови за работа

Министерката за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи денеска беше на работна посета во Центрите за социјална работа во Тетово...
Македонија

МТСП доби признание од Црвен крст за посебен придонес и соработка во развој на социјалните услуги

Црвениот крст на Република Северна Македонија денеска додели посебно признание за партнерска соработка на Министерството за труд и социјална политика....
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Екстремен притисок на вработените: Штрајк го одбележил најзафатениот ден во годината

Врботените во центрите за дистрибуција на компанијата Амазон во Германија стапиле во штрајк на Црн петок барајќи зголемување на платите....
Интервјуа

Вклучување на децата со попреченост во развојот: Интервју со Јасмина Трошанска – Специјален едукатор и рехабилитатор

Со Предлог Законот за Основно образование се предвидува децата со попреченост во развојот да се инклузираат во редовните паралелки. Специјалниот...