Победникот на натпреварот во лежење во Црна Гора демолирал медиум што го нарекол „џаболебар“

 Победникот на овогодишниот 12. Натпревар во лежење во Црна Гора, Жарко Пејановиќ, познат како Кнеле од Забјело, упаднал во просториите

Прочитај повеќе

Горан Јандреоски разрешен од директор на аеродроми Црна Гора

Извршниот директор на Аеродромите на Црна Гора, Горан Јандреоски, е разрешен. Според информациите на „Вијести“, вршител на должноста извршен директор

Прочитај повеќе

ВО АВГУСТОВСКИОТ ШПИЦ ИЗГОР ЦЕНИ ВО ГРЦИЈА, најприфатливи во Албанија

Ова лето особено се вжештија цени на сместувањата во Грција. Како и да се оди, во приватен аранжман, или преку

Прочитај повеќе

Изгор цени за лежалки на плажа во Црна Гора

Почнаа да пристигнуваат првите информации за летната сезона. Јадранското приморје во Црна Гора е привлечно за одмор на македонските туристи.

Прочитај повеќе

Синдикатот на медиуми на Црна Гора: Се зголемува степенот на цензура и се ограничува слободата на медиумите

Синдикатот на медиуми на Црна Гора уште еднаш апелирал до претставниците на државните органи и јавните функционери да го уважат

Прочитај повеќе

Црна Гора: Министерка покренала дисциплинска против синдикалец

Министерството за образование, наука, култура и спорт на Црна Гора, на чело со Весна Братиќ започнало да го спроведува најавеното

Прочитај повеќе

Соработка на КСС со хрватските и црногорските синдикати за заштита на правата на сезонските и мигрантските работници

Синдикалните централи, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, Сојузот на самостојни синдикати на Хрватска (SSSH) и Унијата на слободни синдикати на Црна Гора

Прочитај повеќе

Слободен ден и ваучер од 50 евра за вакцинираните во Црна Гора

Во Црна Гора сите пензионери кои ќе се вакцинираат против коронавирус во јули, ќе добијат ваучер за туризам од 50

Прочитај повеќе

АЗЕСКИ – МИ БЕШЕ ЧЕСТ ШТО БЕВ ПОЧЕСЕН КОНЗУЛ НА ДРЖАВАТА ЦРНА ГОРА

Црна Гора е независна и суверена држава, која согласно Уставот е дефинирана како граѓанска, демократска, еколошка и држава на социјална

Прочитај повеќе

Црногорските трговци бараат да работат во недела

Одборот на Здружението за трговијата на Стопанската комора на Црна Гора побарал на трговците да им се овозможи да работат

Прочитај повеќе