Бајмак: Владата да не сфати сериозно и да ги исполни нашите барања, бидејќи најголемиот дел од вработените се во штрајк

Генералниот штрајк во регион Чаир се одвива нормално, без никакви притисоци и опструкции, вели во изјава за порталот Работник, Претседателот

Прочитај повеќе

Две воспитувачки во градинка во Чаир се позитивни на коронавирус

Уште две воспитувачки позитивни на коронавирусот во детската градинка Петар Пан во општина Чаир, 4 деца се во самоизолација. Според

Прочитај повеќе

Се одржа синдикална школа на СОНК за јакнење на синдикалните вештини

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р.Македонија – СОНК , под покровителство на Регионалниот одбор на СОНК –

Прочитај повеќе