Предолгото слободно време нема да ве направи повеќе среќни, вели овој психолог – Колку часа ви се навистина потребни во еден ден?

Кеси Холмс, професорка по социјална психологија на УКЛА во САД за CNBC пишува дека во 2013 година, додека патувала од

Прочитај повеќе

Министерство за „НЕ“ правда

Автор: Стојче Јовановски Во Затворите се соочуваме со константни промени се со цел (подобрување) на условите во затворите- за кого

Прочитај повеќе

СОНК со свои забелешки за предложениот Закон за Основно образование

Во текот на вчерашниот ден на седница на Владата беше усвоен предлогот на Министерството за образование и наука за новиот

Прочитај повеќе