Недостигаат илјадници работници во фабриките за оружје во Чешка, ќе вработуваат Украинци

Стручните украински работници би можеле да пополнат илјадници слободни работни места во чешката индустрија за оружје за да помогнат да

Прочитај повеќе

Македонско-чешки бизнис форум во Скопје: Идентификувани сектори со најголем потенцијал за соработката

Македонски и чешки компании имаат долга историја на заедничка соработка со потенцијал за продлабочување, особено во секторите транспортна инфраструктура, енергетска

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Република Чешка согласно кој двете деловни

Прочитај повеќе

Два дена одмор за вработените во администрација во Чешка кои ќе се вакцинираат

Владата на Чешка објави дека го усвоила предлогот да им се даде дополнителен одмор на сите вработени во јавната администрација

Прочитај повеќе

КСС учествува на проектот за воведување на Европски работнички совет во Македонија

Конфедерацијата на слободни синдикати – КСС е дел до проектот за воведување на Европски работнички совет кој претставува тело, што

Прочитај повеќе