Алкалоид го шири бизнисот во Чиле

Македонската фармацевтска компанија Алкалоид информира дека го проширува своето портфолио на производи и на јужноамериканскиот пазар. “Институтот за јавно здравје

Прочитај повеќе

Чиле: По милионскиот протест, Пинера побара оставка од сите министри

„Побарав од сите министри да си поднесат оставка за да можам да формирам нова влада и да одговорам на овие

Прочитај повеќе

1 милион луѓе на улиците во Чиле, бараат промена на Владата

Повеќе од еден милион луѓе учествуваа во вчерашните протести барајќи оставка од Претседателот на Чиле, Себстијан Пинера. Националните протести продолжуваат

Прочитај повеќе