Протест на Движењето за чист воздух пред цементарницата УСЈЕ

Иницијативата Движење за чист воздух денеска одржува протест пред цементарницата УСЈЕ затоа што што според нив, треба заеднички да се

Прочитај повеќе

Куманово на протест – бара чист воздух

Македонските градови повторно меѓу најзагадените. Концентрацијата на штетни честички во воздухот и денеска беше неколку пати над дозволеното. Скопје, Куманово

Прочитај повеќе

Владата на Македонија ги прифаќа сите 7 првични барања на „Марш за чист воздух“ и ја реафирмира поканата за средба

Со целосна почит за исклучителната важност на темите што ги загрижуваат сите граѓани во земјата, особено оние од најпогодените градови,

Прочитај повеќе