Неделков: Нема нов предлог за зголемување на платите, за прекин на штрајкот одлучува членството

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) Јаким Неделков потврди дека денеска разговарал телефонски со министерот за

Прочитај повеќе

Неделков: Со лична и колективна дискредитација не се сопира штрајкот

Фејсбук статус на Претседателот на СОНК Јаким Неделков: Со лична и колективна дискредитација не се доаѓа до решение и запирање

Прочитај повеќе

ВИДЕО| „Членството е револтирано“ – Дали гранските синдикати при КСС ќе се приклучат на штрајковите?

Гранските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати кои на 30 март излегоа на протест се крајно разочарани и се чувствуваат

Прочитај повеќе

Во колку синдикати може да се членува и каква е врска помеѓу синдикатите и членството?

ВО КОЛКУ СИНДИКАТИ МОЖЕ ДА СЕ ЧЛЕНУВА И КАКВА Е ВРСКАТА ПОМЕЃУ СИНДИКАТИТЕ И ЧЛЕНСТВОТО? – Одговорот на овие прашања

Прочитај повеќе

Јовевски: Синдикализмот е надпартиски, наднационален и надверски концепт

Синдикализмот е нешто што постои повеќе од еден век и постојано се развива на оваа планета. Тоа е сооднос помеѓу

Прочитај повеќе

Амбсадорот Дабиќ: Целта ни е да ги унапредиме правата на вработените во МНР

Унапредување на статусот на вработените во Министерството за надворешни работи е една од клучните цели на новоформираниот Македонски Дипломатски синдикат

Прочитај повеќе

Штрајк или понуда – Утре Советот на СОНК ќе донесе одлука

Дали предупредувачкиот штрајк може да прерасне во генерален? Утре Советот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК

Прочитај повеќе

Каква одлука ќе донесе СОНК? – Интервју со Претседателот на СОНК Јаким Неделков

На прашањето какви се реакциите на членовите на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК, во однос на

Прочитај повеќе

Беќар: Синдикатот е моќна алатка за промени

Професорката Мира Беќар ги охрабува младите да се зачленат во синдикатите за да можат на организиран начин да направат општествени

Прочитај повеќе

КСС продолжува со кампањата за остварување и зачувување на работничките права

Кампањата за поголеми плати за „Почитуван работник и почитувано општество“ продолжува и во следниот период. Една ипол година Конфедерацијата на

Прочитај повеќе