Мудрите менаџери преку интервју за задржување ќе ги спречат врвните работници да дадат отказ од работа, вели Чкламовска (ИНТЕРВЈУ

„Во Македонија многу малку компании што спроведуваат излезно интервју, всушност многу малку менаџери, ја разбираат суштината на излезното интервју. Менаџер

Прочитај повеќе

DS Smith ВРАБОТУВА во Сектор за човечки ресурси и Сектор за финансии!

DS Smith е водечка европска компанија за производство на амбалажа приспособена на барањата од клиентот со нагласок на врвниот дизајн

Прочитај повеќе

Шаќири: Преку реформи градиме европско образование, како најдобра инвестиција во човечки ресурси

Министерството за образование и наука со крупни реформски чекори го модернизира воспитно-образовниот систем во согласност со европските трендови. Основа за

Прочитај повеќе

„Многу грешат компаниите кои наведуват минимална плата за работни места каде што платата реално би требало да биде повисока“

Јас сум од оние менаџери за човечки ресурси кои сметаат дека транспарентната плата е најдобро решение, вели Билјана Чкламовска, професионалец

Прочитај повеќе

ПОТКАСТ: На што треба да обрнете внимание при интервју за работа? Како да одговорите на „Колкава плата очекувате?“ Конкретни насоки за CV…

Нова епизода или девета по ред на „Работник Поткаст“. Гостинка во оваа епизода е Билјана Чкламовска, HR/Compliance Manager или подобро

Прочитај повеќе

Како да се подготвите за интервју за работа – Совети од Дарко Петровски, професионалец за човечки ресурси

Процес преку кои се селектираат идните вработени од страна на одредена компанија. Вака отприлика би гласела дефиницијата за интервју за

Прочитај повеќе

Атлантик група со најдобар ХР проект на Адриатикот – Дава шест месеци одмор за да ги задржи вработените

На реномираната регионална конференција за човечки ресурси која веќе традиционално по 10-ти пат се одржува во Ровињ Хрватска, а која

Прочитај повеќе

ДЗР: Агенцијата за администрација нема доволно човечки ресурси

Во извештај на Државниот завод за ревизија се наведува дека Агенцијата за администрација нема доволно човечки ресурси за извршување на

Прочитај повеќе

Tech стартапот за човечки ресурси Edge вработува во Северна Македонија

Edge, еден од најбрзорастечките стартапи во сферата на човечки ресурси  основан во САД, официјално ја започнa својата работа на пазарот

Прочитај повеќе

Како да го избегнете бранот на откази во вашата компанија?

Подготвил: Бобан Илијевски Целиот свет се соочува со трендот на „Големиот отказ“, познат и како The Big Quit. Тој подразбира

Прочитај повеќе