Петровски: Почитта и односот кон вработените се најголем фактор за нивна мотивација и поголема продуктивност

Во компаниите има вработено професионалци кои се грижат за организациската поставеност, архитектурата на работните места и процеси, квалификациите на вработените

Прочитај повеќе

Холнадското министерство за финансии даде поддршка за градење на човечки капитал во македонското

Размената на искуства и знаења помеѓу министерствата за финансии на Република Северна Македонија и Кралството Холандија продолжува и следните две

Прочитај повеќе

САДУ го поддржува барањето на УПОЗ за потпишување на нов колективен договор во ФЗОМ

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија – САДУ реагира на

Прочитај повеќе

Илјадници Либанци направија човеки синџир низ државата

Во знак на поддршка на демомнстрантите , кои со денови протестираат против владата и корупцијата на политичките елити,денеска илјадници Либанци

Прочитај повеќе

Панев: Итната медицинска помош служи за спасување на животи, а не за остварување на профит

Целата постапка што се работи веќе една година, за јавно – приватно партнерство во службите за итна медицинска помош и

Прочитај повеќе