Откази за вработените во швајцарската компанија што го проектираше „Северен тек 2“

Швајцарскиот министер за економија, Ги Пармелин, денеска соопшти дека се отпуштени сите вработени во компанијата што го осмисли контроверзниот гасовод

Прочитај повеќе

Јуридика учествуваше на средба за “Националната стратегија за развој на екосистем за социјални претпријатија”

Фејсбук статус на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“: Дел од тимот на Асоцијација за правно –

Прочитај повеќе

7,000 рудари се плашат да не останат без работа поради најавеното реконструирање на рудникот во ДРК

Швајцарската рударска трговска компанија Гленкор објави дека рудникот Мутанда во Колвези, Демократска Република Конго ќе го обновува од 2020 до

Прочитај повеќе