Протест во Ѓорче Петров против изградбата на висококатници

Жителите на скопската населба Ѓорче Петров денеска излегоа на протест против плановите на општината да дозволи изградба на згради од

Прочитај повеќе

Мерка за отстранување на мобилните апарати за време на часовите

Од 1 февруари во сите основни училишта од Ѓорче Петров за време на наставата, учениците и наставниците пред почетокот на

Прочитај повеќе

Општина Ѓорче Петров: Два клуба со поддршка од општината за пензионерите

Во периодот што следува на пензионерите од здружението од Ѓорче Петров ќе им бидат обезбедени два клуба. Општината ќе ги

Прочитај повеќе

Општина Ѓорче Петров издаде оглас за ангажирање на тројца волонтери

Општина Ѓорче Петров распишува оглас за ангажирање на тројца волонтери од територијата на општината и пошироко. Лицата треба да се

Прочитај повеќе

Ѓорче Петров: Нов систем за греење во OОУ „Тихомир Милошевски“

Спортската сала во ОOУ “Тихомир Милошевски” во општина Ѓорче Петров добива нов систем за загревање, преку имплементацијата на мерките од

Прочитај повеќе

Општина Ѓорче Петров вработува – плата до 37,631 денари

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 13 државни службеници во општина Ѓорче Петров. Се бараат кандидати за раководители,

Прочитај повеќе

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради загадениот воздух

Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест поради екстремно загадениот воздух во општината. Тие велат дека и покрај јавните повици

Прочитај повеќе