Ангеловска: Преку МСИП забрзано се градат и рехабилитираат локалните патишта

Одлична реализација на Проектот за подобрување на општински услуги-МСИП, особено во изградбата на локалната патна инфраструктура, каде во текот на изминатите

Прочитај повеќе

Министерката Ангеловска во посета на Општина Ѓорче Петров

Министерката за финансии Нина Ангеловска и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Александар Наумоски, денеска ќе извршат увид во градбата на

Прочитај повеќе

Одбележани 77 години од смртта на Мирче Ацев

Во истоименото основно училиште во општина Ѓорче Петров, одбележани беа 77 години од смртта на народниот херој Мирче Ацев. По

Прочитај повеќе

Формиран Бизнис клуб на општина Ѓорче Петров

Оформен е економски социјален совет-бизнис клуб на општина Ѓорче Петров, врз основа на Одлука донесена на Совет. На денешниот прв

Прочитај повеќе