archiveѕвезда

Наука

Првата снимена ѕвезда како Сонцето со две планети, секоја поголема од Јупитер

ТЕЛЕКСОПОТ (VLT) на Европската јужна опсерваторија (ЕСО) ја има направено првата фотографија во историјата на една млада ѕвезда која наликува...