Јавен повик за финансиска поддршка на дигитализацијата во компаниите

Комисијата за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите како заедничо работно тело на Стопанската комора на Северна Македонија,

Прочитај повеќе

Над 2,600 апликации за издавање ваучери за одмор на лица со ниски приходи

Јавниот повик за издавање потврда-ваучер за користење на средства за организиран одмор на работници со ниски приходи чии месечни примања

Прочитај повеќе

Бектеши: Нема да има никакви измени во јавниот повик за ваучери за туризам за граѓаните со ниски приходи

Јавниот повик за доделување ваучери за туризам за граѓаните со ниски приходи ќе се реализира како што е објавен и

Прочитај повеќе

Објавен јавен повик за организаран одмор на работници со ниски приходи

Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за реализација на мерката – организиран одмор на работници со ниски приходи

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) Кога ние ќе побараме сезонски работници, сите сакаат работа за преку цела година

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Хотелската асоцијација на Македонија – ХОТАМ Крсте Блажевски, во кое тој зборува

Прочитај повеќе

Битиќи: Објавен повикот за поддршка на угостителската дејност – ќе бидат опфатени околу 6.000 компании и 17.000 вработени

Објавен е јавниот повик за финансиска поддршка за угостителите кои имаа целосна забрана за гости, соопштил вицепремиерот за економски прашања

Прочитај повеќе

Јавен повик за работодавачи: УНДП доделува финансиска помош за онлајн обуки за дигитални вештини

Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од работна сила со дигитални вештини и поддршка на процесот на дигитализација Институција

Прочитај повеќе

Јавен повик за ангажирање невработени лица во Општина Аеродром

Општина Аеродром објави јавен повик за ангажирање на евидентирани невработени лица на работното место „образовен асистент“ и „помагател на стари

Прочитај повеќе