ПОТРЕБНИ СЕ И ВО ЈАВЕН И ВО ПРИВАТЕН СЕКТОР: Оваа професија станува популарна

Axios пишува дека и натаму се барани работниците кои се грижат за сабјер сигурноста. Поради честите хакирања и сајбер напади

Прочитај повеќе

До кога партиските војници кои „дремат“ на работа ќе земаат плата на грбот на работниците од приватниот сектор?

Автор: Бобан Илијевски Изминатава недела, па и претходно имаше доста на реакции за тоа зошто ССМ бара да се зголемат

Прочитај повеќе

Ампева: Не е фер цело време да се бараат плати за јавниот сектор, додека приватниот колабрира

Фејбук статус на претседателката на Гласен Текстилец, Кристина Ампева: -Секогаш јас и здружението сме ЗА покачување на плати, но НЕ

Прочитај повеќе

Злоупотреба на Договорот на дело во трудово- правната област 

Колумна на Адвокат Персида Отовиќ Стојановска Секојдневно сме сведоци на недостиг на огромен број на работници како и огласи со

Прочитај повеќе

Целодневен штрајк во Грција: Работниците протестираат поради растот на цените и намалување на приходите

Грчките работници денеска започнале целодневен штрајк ширум земјата поради, како што велат, продлабочување на кризата, раст на цените, намалување на

Прочитај повеќе

Платите се порамнија уште повеќе, незадоволството се зголеми

Минималната плата се зголеми на 18,000 денари. Тоа е за поздравување. Сега, што правиме со усогласувањето на платите? Зголемувањето на

Прочитај повеќе

Платите и работното време – најболни точки на македонските работници

Колумна на Бобан Илијевски Платите во Македонија се болна точка, особено во време кога има нагло растење на цените, а

Прочитај повеќе

КСС: Власта со манипулирањето на работниците ги подучува работодавачите од приватниот сектор да го прават истото

Бобан Илијевски Министерот за финансии Фатмир Бесими на денешната прес – конференција истакна дека во буџетот за 2022 не се

Прочитај повеќе

Дали со репресивните мерки ќе се разгори веќе запалениот гнев кај работниците?

Бобан Илијевски Една од најактуелните теми којашто се отвори изминатава недела и за која имаше низа на реакции од страна

Прочитај повеќе

Бесими: Иновативни начини за финансирање на инвестициите во јавниот и приватниот сектор

Планот за забрзан економски раст денеска беше претставен пред стопанските комори, банките, Дирекцијата за Технолошки индустриски развојни зони, Развојната банка

Прочитај повеќе