СДСМ одбива да се покачи платата во јавниот сектор, и поголеми плати за наставниците

СДСМ одбива да се покачи платата во јавниот сектор, и поголеми плати за наставниците. ВМРО-ДПМНЕ преку амандман на Законот за

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ со амандман ќе бара усогласување на платите во јавниот сектор

ВМРО-ДПМНЕ со амандман ќе бара усогласување на платите во јавниот сектор, т.е. нивно скалесто зголемување во однос на минималната. Владата

Прочитај повеќе

НАкС: Покачувањето на минималната плата е чекор напред, очекуваме зголемување и на другите плати согласно колективните договори

Независниот академски синдикат го поздравува покачувањето на минималната плата, кое е усвоено на последниот Економско-социјален совет. Покачувањето ќе го подобри

Прочитај повеќе

Поради негрижа на раководните структури државата троши пари на судски постапки и плаќа преку извршители

Се почитуваат ли судските одлуки од страна на јавни претпријатија и државни институции кога станува збор за изгубени работни спорови?

Прочитај повеќе