Хрватите започнале да казнуваат: 7,000 евра и отказ за непочитување на мерките

Во последните неколку денови, Хрватска се соочува со рестриктивни мерки поради епидемијата на коронавирусот. Една од мерките се и ковид

Прочитај повеќе

Задолжителна вакцина за административците во Косово, или доказ дека немаат Ковид-19

Сите вработени во јавните институции, како и персоналот во претпријатијата и фирмите во сопственост на Владата и општините во Косово,

Прочитај повеќе

Анализа на ЕСЕ колку се транспарентни јавните институции – МФ со најмногу објавени документи

Министерството за финансии е најтранспарентна институција во 2020 година со објавени 80 отсто од потребните документи, покажува анализата на ЕСЕ

Прочитај повеќе