Вработен во Британската амбасада во Берлин уапсен поради шпионажа за Русија

Германското јавно обвинителство соопшшти дека вработен во Британската амбасада во Берлин е уапсен за наводно обезбедување документи на руските разузнавачи

Прочитај повеќе

Дали и какви казни ќе има за 109 работодавачи кои не исплатија државна помош на работниците?

Вчера на прес – конфренција, директоратка на Управата за јавни приходи рече дека вкупниот број на компании кои сеуште не

Прочитај повеќе

Кривична пријава за првата Антикорупционерка: Криела корупција кај државни функционери

Јавното обвинителство минатата недела примило кривична пријава за претседателката на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска која во моментов се анализира. Кривичната

Прочитај повеќе

Оглас за вработување во Јавните обвинителства

Државниот јавен обвинител објави оглас за вработување на вкупно 64 службеници во јавните обвинителства во државата. Од нив три се

Прочитај повеќе