Се запали товарно возило на ЈП „Комунална хигиена“

На 13.10.2022 во 07.54 часот во СВР Скопје било пријавено дека на „бул.8 Септември“ настанал пожар во товарно возило во

Прочитај повеќе

Вработени од АД „Бутел“ вербално ги спречиле да си ја вршат работата

Оперативни  работници на јавното претпријатие „Лајка“ во понеделникот, во 14 часот, биле вербално нападнати и спречени да си ја вршат

Прочитај повеќе

ДКСК: Директор на ЈП, самиот си се вработил во истото ЈП

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска на седница разгледуваше прв случај – предмет пристигнат кај нив, на вработување кога

Прочитај повеќе

Ново работно време на шалтерите за наплата во ЈП Водовод и канализација – Скопје

ЈП Водовод и канализација – Скопје, согласно новонастаната ситуација со коронавирусот во нашата земја, препораките и насоките на Владата и

Прочитај повеќе

ЈП „Водовод“ – Скопје дозволи отплата на заостанат долг без пресметка на камата

ЈП „Водовод и канализација“ –Скопје донесе одлука за исплата на заостанатите долгови без пресметка на камата за задоцнето плаќање. Ова,

Прочитај повеќе

ЈП „Железничка инфраструктура“ аплицира за 150 милиони евра до Инвестицискиот фонд за Западен Балкан

Владата на вчерашната 47. седница ја разгледа Информацијата за доделување на грант преку 25-ти повик за техничка помош и за

Прочитај повеќе

ЈП Водовод и канализација – Скопје во јануари извршиле 1086 интервенции од кои 148 улични дефекти, 461 дефекти на шахти

ЈП Водовод и канализација Скопје со цел зголемена јавна информираност и транспарентност за спроведените оперативни активности го објавува месечниот извештај

Прочитај повеќе